Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

# 1986 Het jaar dat de rallysport wankelde

Audi S1 E2

1981

Audi stekt het vuur aan de lont met de Quattro, waarmee het voor een revolutie zorgt in de autosport. Tot dan waren vierwielaangedreven auto's verboden in de rallysport. Bij de start van de Rally van Monte Carlo zijn er nog sceptici die menen dat vierwielaangedreven auto's kansloos zijn. Tot Quattro-rijder Hannu Mikkola na acht klassementsproeven zes snelste tijden laat optekenen. Bovendien heeft hij in een 14 kilometer lange proef de Lancia Stratos van Bernard Darniche ingehaald en op de 44 kilometer lange Chartreuse-proef is hij twee minuten sneller dan iedereen. Gelukkig voor de concurrentie maakt Mikkola een foutje, waardoor de overwinning naar de Fransman Jean Ragnotti met zijn Renault 5 Turbo gaat. Het is uitstel van executie voor de traditionele rallywagens.

Het Quattro-project start in 1977. Onder impuls van Ferdinand Piëch buigen twee jonge ingenieurs Jörg Bensinger en Walter Treser zich over een eerste prototype. Dat wordt een Audi 80 met een verlengde wielbasis, een 5-cilinder turbomotor uit de 200 Turbo en de vierwielaandrijving van de Volkswagen Iltis. Met dit verschil dat Piëch aandringt dat de latere Quattro over permanente vierwielaandrijving beschikt. Tot dan werd omwille van de handelbaarheid op droog wegdek voor een inschakelbare vierwielaandrijving gekozen.

Omdat de concurrentie weet had van de moeilijkheden van het concept, vond niemand het een probleem om Audi de toelating te geven zijn 'dwaas' project uit te werken. Peter Ashcroft, de baas van de autosportafdeling van Ford, herinnerde zich eerdere tests met een vierwielaangedreven Capri, die voor geen meter reed. Zijn oordeel was daarom doorslaggevend.

De Audi Quattro's waarmee Hannu Mikkola en Michèle Mouton in 1981 aan de start verschijnen hebben 360 pk. Een slordige 100 meer dan de Renault 5 Turbo. Na de valse start in Monte Carlo zegeviert Mikkola in Zweden en in San Remo wordt Michèle Mouton de eerste vrouw die een WK-rally wint. De wereldtitel in dat eerste jaar gaat naar de Fin Ari Vatanen in een Ford Escort RS 1800, terwijl Talbot wereldkampioen bij de constructeurs wordt met de Talbot Lotus.

1982

Audi wint de wereldtitel voor constructeurs. Michèle Mouton moet in het rijdersklassement de duimen leggen voor Walter Röhrl.

1983

Hannu Mikkola wordt wereldkampioen. Maar in het merkenklassement is Lancia de primus.

1984

Audi haalt eindelijk de dubbelslag. Het wint de wereldtitel voor constructeurs en Stig Blomqvist wordt wereldkampioen.

Actie Stig Blomqvist Audi

1985

De Audi Quattro S1 debuteert. De zogenaamde korte Quattro heeft een 320 millimeter kortere wielbasis en pakt uit met 510 pk. Dat volstaat helaas niet om de dominante Peugeot 205 T16 te counteren. Tot Audi de indrukwekkend gevleugelde en 550 pk sterke evolutieversie loslaat. Walter Röhrl wint met dit monster de rally van San Remo. Het is de laatste overwinning van een Audi Quattro in het wereldkampioenschap.

Audi S1 de korte
Audi S1 groep B

1986

Audi wordt nog derde en vierde in de rally van Monte Carlo en gooit na de dramatische rally van Portugal de handdoek in de ring.