Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

ALPINE IS TERUG

Alpine Vision 2
Alpine Vision 1
Alpine Vision 3
Alpine Vision 4

Volgens oud-Alpine-rijder Jean Vinatier staat Alpine voor intens rijplezier en succes. En hij kan het weten, want op zijn schoorsteen staat de Coupe d'Or des Alpes, een beker die werd uitgereikt aan wie drie keer na elkaar de Coupe des Alpes won. Iets wat Vinatier deed aan het stuur van een Alpine A110.

Alpine Vision 5

Omdat de naam Alpine onlosmakelijk is verbonden met de rallysport en meer bepaald met de bekendere rally van Monte Carlo, werd de Alpine Vision voorgesteld op de Col de Turini.

Alpine Vision 8

“De Alpine Vision is een eigentijdse en exclusieve Alpine-sportwagen. Hij heeft een sportief karakter en combineert aanzienlijke knowhow met een Franse traditie, die veel belang hecht aan elk detail. Van zijn styling zal je ongeveer 80 procent terugvinden in de toekomstige seriewagen”, belooft designdirecteur Antony Villain.

Alpine Vision 11

De Alpine Vision is een krachtige, lichte en elegante sportwagen, net zoals zijn legendarische voorvader, de Alpine A110, waarmee hij belangrijke designkenmerken deelt zoals de dubbele koplampen, die zo karakteristiek waren voor de rallywagen van toen.

Alpine Vision 10

Ook de cockpit refereert aan toen, zeker wat sfeer betreft. Voor het overige wordt op een hedendaagse manier omgesprongen met materialen als aluminium, leder, microvezel en koolstofvezel. En een modern infotainmentsysteem ontbreekt evenmin.

Alpine Vision 9

De nieuwe Alpine draagt de motor centraal achteraan. De keuze viel op een turbomotor die tot 300 pk levert. Dat moet voldoende zijn om de 1.100 kilogram wegende sportwagen in 4n5 seconden van 0 naar 100 te jagen.

Alpine Vision 7

Met de Alpine Vision is de countdown naar de nieuwe Alpine echt begonnen. Eind dit jaar staat het productiemodel er. En, 80 procent van de styling zal worden overgenomen van deze conceptauto.