Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

AUDI h-tron quattro concept

Audi h-tron

Deelt modulair platform met e-tron Quattro concept.
Brandstofcel gecombineerd met krachtige lithium-ionbatterij.
Tanken voor 600 km in minder dan 4 seconden.

De Audi h-tron quattro concept, die werd voorgesteld op het autosalon van Detroit, is nauw verwant aan de e-tron Quattro concept, die eerder in Frankfurt werd getoond. Beide studiemodellen zijn op basis van hetzelfde modulaire platform gebouwd.

Audi h-tron 2

Met dit verschil dat de h-tron quattro concept gebruik maakt van een brandstofcel, die waterstof omzet in elektriciteit.
In het studiemodel combineert Audi een 110 kW sterke brandstofcel met een amper 60 kilogram wegende lithium-ionbatterij met een vermogen tot 100 kW. Met een systeemkoppel van 550 Nm accelereert de h-tron quattro in minder dan 7 seconden van 0 naar 100 en haalt hij een begrensde topsnelheid van 200 km/u. De waterstof die de brandstofcel bevoorraadt zit opgeslagen in drie gepantserde tanks die onder de passagierscel en de koffer gemoffeld zijn. Onder een druk van 700 bar wordt hier in vier minuten voor 600 kilometer waterstof opgeslagen.

Audi h-tron 4

De stroom uit de brandstofcel en de hoogspanningsaccu drijft twee elektromotoren aan - de ene bevindt zich aan de vooras en levert 90 kW, de andere aan de achteras levert 140 kW. Dat concept bezorgt het technische studiemodel een geëlektrificeerde quattro-vierwielaandrijving. Het samenspel van beide motoren wordt geregeld door een intelligente sturing, steeds met de focus op maximale efficiëntie. De efficiëntie wordt verder verhoogd door een warmtepomp voor de klimaatregeling van het interieur en een grote in het dak geïntegreerde zonnecelmodule met een vermogen tot 320 watt, die voldoende energie kan opwekken om jaarlijks tot 1.000 km extra elektrisch te rijden.

Audi h-tron 5

Met het studiemodel h-tron quattro concept toont Audi hoe dicht we bij autonoom rijden staan. De werking van de rijbijstandsystemen wordt vandaag meestal aangestuurd door fysiek van elkaar gescheiden regelapparaten. Audi zorgt ervoor dat deze functies in de toekomst centraal beheerd worden: alle beschikbare informatie van de sensoren komt samen in een centraal regelapparaat voor de bijstandssystemen (in het Duits 'zentrales Fahrerassistenzsteuergerät', afgekort tot zFAS). Dat berekent in real time een volledig omgevingsmodel van de auto en stelt deze informatie ter beschikking van de bijstandssystemen en de systemen voor het autonome rijden. Die kunnen bijvoorbeeld bij het parkeren of bij 'Stop&Go'-verkeer tot 60 km/u op snelwegen het rijden overnemen. Deze technologie zal Audi in 2017 met de volgende generatie van de topklasselimousine A8 voor het eerst in zijn seriemodellen aanbieden.

Audi h-tron 3