Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

De autonome auto volgens Rinspeed

Rinspeed Etos 6

Sommigen noemen Frank Rinderknecht een fantast. Anderen noemen hem dan weer geniaal. Zelf profileert de Zwitser zich als een visionair met een heel eigen visie op de auto van de toekomst. Nu de autonoom rijdende auto achter de hoek staat te wachten, mag het geen wonder heten dat hij hierop zijn visie heeft. In de vorm van de Rinspeed Etos, die is gebaseerd op de BMW i8.

Rinspeed Etos 1

Rinderknecht bekijkt de autonoom rijdende auto vanuit het standpunt van de chauffeur en doet er nog een emotioneel schepje bovenop. En hij stelt zich meteen de vraag hoe menselijk de auto mag of moet worden. Met andere woorden, hoeveel mens er in de machine mag zitten. “Dit alles zal resulteren in een adaptieve, intelligente en intuïtieve sturingssoftware. Maar de weg daarheen is lang en vol met hindernissen”, vindt de autofilosoof.

Rinspeed Etos 8

Een technisch hoogtepunt in de Etos is het opvouwbare stuur, dat netjes wegklapt in het dashboard en zo de chauffeur extra ruimte geeft.

Rinspeed Etos 3

Heel de werking van de auto is opgebouwd rond de Life Enhancing Intelligent Vehicle Solutions, kortweg LIVS, van Harman. In de auto bevinden zich twee 21,5 inch grote HD-breedbeeldmonitors, die indien nodig individueel kunnen worden verplaatst. Zij zijn het zenuwcentrum.

Rinspeed Etos 4

De Harman Connected Car Technologies werken als een persoonlijke assistent, die meedenkend en gebruiksvriendelijk is. Zij zorgen voor een perfecte connectiviteit en veiligheid. Informatie over de bestemming, de voorkeursroute, bezienswaardigheden, tankstations, favoriete muziek of films worden opgeslagen. Dat is een dagelijks proces, zodat de auto de chauffeur beter leert kennen. Vandaar dat menselijke aspect.

Rinspeed Etos 5

De auto is ook voorzien van acht HD-buitencamera's die voor en achter de Etos een zichtveld van 180 graden bestrijken, waardoor de auto en/of de chauffeur perfect zien wat er rondom gebeurt. Bij gevaar wordt de chauffeur verwittigd. Een nuttig hulpje is de 'curb view' die zich richt op de draaiende voorwielen, zodat die niet tegen de stoeprand schuren.

Rinspeed Etos 7

Bij de standaarduitrusting hoort ook een drone, die kan worden gebruikt om de omgeving te verkennen. Die landt achterop de auto op een glasoppervlak dat net als het dak is gemaakt van gorillaglas, dat ook voor smartphones wordt gebruikt. De landingsplaats van de drone kan zich zo dankzij 12.000 leds omvormen tot informatiebord. Of tot discoverlichting.