Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

DE LEGENDARISCHE PORSCHE 718 IS TERUG

Zowel de Porsche Boxster als Cayman zijn aan vernieuwing toe. En net als bij de 911 zit het belangrijkste nieuws onder de motorkap. Porsche vervangt de atmosferische 6-cilinder boxermotor door 4-cilinder turbomotoren die, zoals we het intussen gewend zijn, krachtiger en zuiniger zijn. Zo is de 2-literversie goed voor 300 pk, terwijl de 2,5-liter in de S-versie 350 pk op de achterwielen zet.

Dat is een hele hap meer dan de legendarische 718 uit 1958, ook een viercilinder, die het met amper 142 pk moest stellen. Wat in de vederlichte racewagen voldoende was om successen te boeken in de 24 uur van Sebring, de Targa Florio en de 24 uur van Le Mans.

Met die traditie in het achterhoofd, besloot Porsche om de nieuwe Boxster en Cayman voluit 718 Boxster en 718 Cayman te noemen. Modellen die vanaf het voorjaar in de showroom staan.