Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

DE TERUGKEER VAN DELOREAN

DeLorean DMC-12

In 1982 ging DeLorean op een redelijk spectaculaire manier op de fles. Stichter John DeLorean werd opgepakt tijdens een door de FBI opgezette drugsdeal en vloog de gevangenis in. Dat betekende het voortijdig einde van een groots opgezet project. In totaal werden in de speciaal voor DeLorean gebouwde fabriek in Noord-Ierland 8.583 auto's gebouwd.

De DeLorean DMC-12 werd intussen wel onsterfelijk als rijdende tijdmachine in Back to the Future. En omdat er toch wel een schare fans was, werd in Texas de DeLorean Motor Company opgericht, waar uit de bestaande voorraden van het failliete merk nog dertig auto's werden gebouwd. En waar je voor prijzen van 41.000 tot 51.000 dollar een volledig gerestaureerde DMC-12 kan kopen.

Diezelfde DeLorean Motor Company kondigt nu aan dat het ten laatste in 2017 een beperkte reeks gloednieuwe DMC-12's zal bouwen. Dat kan dankzij een aanpassing van de wet door de National Highway Traffic Safety Administration, waardoor kleine constructeurs de mogelijkheid krijgen om in een kleine oplage replica's te bouwen van auto's ouder dan 25 jaar. Die 'nieuwe' auto's moeten wel aan de huidige emissienormen voldoen, waardoor het zeker is dat de nieuwe DeLoreans met een andere motor zullen worden uitgerust. Maar voor het overige blijft alles bij het oude, verzekert de constructeur. De nieuwe DeLorean zou om en bij de 100.000 euro kosten.

DeLorean Back tot the Future