Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

De topmodellen van 2016 (2)

Net als andere sportwagenmerken ging Alpine graag in op de vraag om voor GranTurismo een droomwagen te bouwen. Dit is de Alpine Vision Gran Turismo.

  • Conceptauto als teaser
  • A110 als inspiratiebron
  • Motor centraal achterin

Alpine vierde in 2015 zijn zestigste verjaardag met een conceptauto, een evenwichtige mix van modern design en retro-elementen. Wat wil zeggen dat de fans er meteen de legendarische A110 in herkennen, zonder dat het een pastiche wordt.

Alpine 1

Alpine is een merk met een rijke traditie. Niet iedereen kan zeggen dat ze twee keer de wereldtitel rallyrijden én de 24 uur van Le Mans wonnen. Maar toch stierf het merk in de vroege jaren ’90 een stille dood. Nu worden de Alpine-liefhebbers alvast gemobiliseerd met het vooruitzicht op een auto die met veel respect voor die traditie wordt getekend en die zal worden aangedreven door een centraal achterin gemonteerde turbomotor.

Alpine 2

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal de nieuwe Alpine in oktober op het autosalon van Parijs zijn debuut maken. Om vanaf 2017 in de showroom te staan.

Alpine 3