Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

De topmodellen van 2016

Om de smeulende passie van de wachtende Alfisti aan te wakkeren laat Alfa Romeo de Giulia Quadrifoglio Verde op hen los. In afwachting van een volledig gamma, dat in de lente zal worden voorgesteld.

  • Topmodel als lokvogel
  • Achterwielaandrijving
  • Volledig gamma in de lente

Vorig jaar toonde Alfa Romeo eindelijk de langverwachte Giulia, de eerste achterwielaangedreven sportieve berline sinds in 1992 de productie van de 75 werd stopgezet.

AR Giulia 1

Blijkbaar zijn Alfisti geduldige mensen, want om de smeulende passie goed aan te wakkeren, werd meteen de strafste Giulia getoond, de Quadrifoglio Verde, die met zijn 510 pk sterke V6-turbomotor rivalen als de BMW M3 en de Mercedes C63 AMG moet kunnen kietelen. Om je een idee te geven, de Giulia met het groene klavertjevier op de flanken spurt in 3,9 seconden van 0 naar 100 en haalt een topsnelheid van meer dan 300 km/u.

AR Giulia 2

Vanaf de lente volgt het volledige gamma, dat opnieuw zijn plaats zal moeten veroveren in een bijzonder competitief segment, waarin imago vaak een doorslaand verkoopsargument is. Wat dat betreft zit het dus al snor voor de nieuwe Giulia, een naam uit de jaren ’60 en ’70 die klinkt als een klok en die opnieuw uit de schuif is gehaald.

AR Giulia 3

Wat de motoren betreft licht Alfa Romeo al even de motorkap op. Het motorengamma zal bestaan uit twee benzinemotoren; een 2-liter turbo met 200 of 250 pk en een 2,9-liter V6-biturbo met 490 of 500 pk. Dieselrijders moeten het voorlopig stellen met één motor; de 2,2-liter met naar keuze 150, 180 en 210 pk.