Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Elemental RP1

Elemental RP1

Elemental, dat in 2012 werd opgericht, noemt zichzelf een moderne sportwagenconstructeur. Wat vrij vertaald wil zeggen dat ze een ultralichte bolide bouwen, die genoeg heeft aan een kleine motor om de piloot in zijn stoel te duwen.

Die motoren komen van Ford. De kleinste, de Ecoboost 1-liter driecilinder met 180 pk volstaat om de Elemental RP1 snel omgerekend in om en bij de 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u te jagen. Daarmee blijf je aan de achterbumper van een Ferrari 488 plakken! De krachtigste is de Ecoboost 2-liter viercilinder en die stuurt 320 pk naar de achterwielen. Goed voor een spurtje naar de 100 in nauwelijks drie seconden. Tabee Ferrari!

Met die 'dikke' Ecoboost zet de Elemental RP1 een gewicht/vermogensverhouding van 500 pk per ton op papier. Het andere geheim van de nieuwe sportwagen is de doorgedreven aërodynamica. Aan 240 km/u genereert de RP1 een neerwaartse druk van 400 kilogram. In zijn normale straattenue, de circuitversie belooft nog meer te plakken. Om een optimale luchtstroom onder de auto te verkrijgen, zit de piloot, net als in een F1-auto, met de voeten hoger dan het zitvlak.

Elemental RP1
Elemental RP1
Elemental RP1

Zijn lage gewicht dankt de Elemental aan het uitgebreide gebruik van koolstofvezel. Zo weegt de complete passagierscel 65 kilogram.

Elemental RP1