Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

FORD GT OP WEG NAAR LE MANS

Ford GT 111
  • V6-turbo met meer dan 600 pk
  • Koolstofvezel kuip
  • Druppelvorm

Aan de vooravond van de vorig jaar door Porsche gewonnen 24 uur van Le Mans, kondigde Ford aan dat het volgend jaar terugkeert naar de legendarische Franse etmaalrace. In 2016 is het precies 50 jaar geleden dat Ford met de GT40 voor het eerst Les 24 heures won, een triomftocht die zich daarna nog drie keer zou herhalen.

De Ford GT anno 2016 is een hypermoderne, bijna volledig uit koolstofvezel opgetrokken sportwagen, die wordt aangedreven door een meer dan 600 pk en 700 Nm sterke V6-turbomotor van de EcoBoost-familie. Een motor met een sportieve stamboom die al eerder in de Verenigde Staten verschillende races won, waaronder de 24 uur van Daytona. Precies de race waarin de nieuwe GT eind januari zijn debuut zal maken. Op de productieversie is het nog wachten tot november.

Ford GT 222

Opvallend is de herkenbare aerodynamische druppelvorm van de sportwagen, waardoor het lijkt alsof de wind dwars door de achterkant heen blaast. Die rijwind wordt geleid naar een in het koetswerk geïntegreerde achtervleugel, die wanneer je de auto in profiel bekijkt niet zichtbaar is.

Ford GT 333

Ford is zich bewust van zijn rijke traditie in Le Mans. Maar dat wil niet zeggen dat het zich in nostalgie verliest.