Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Genesis : Hyundai's visie op luxe

Genesis NY Concept

De vraag die zich onmiddellijk opdringt, is of we deze poging van Hyundai om voet aan de grond te krijgen in het premiumsegment ernstig moeten nemen. De verleiding is groot om een rij grote Hyundai's uit het verleden op te lijsten en - om het beleefd te houden - koudweg neen te antwoorden.

Maar dan spoelt de herinnering terug naar de Genesis, die vorig jaar in de kolom van de aangename verrassingen werd bijgeschreven. Een 4,99 meter lange limousine die, ondanks het gevleugelde Genesis-logo boven het imposante radiatorrooster, nog wel Hyundai werd genoemd. Een luxewagen met alles op en aan, die het accent op comfort legde, gelukkig zonder de geëngageerde chauffeur te vergeten. Een auto die alleen maar een achterhaald en goedkoop navigatie- en infotainmentsysteem kon worden aangewreven.

Intussen is Genesis een luxemerk geworden met de G90 als vlaggenschip en de New York Concept als bewijs dat het geen uitdaging uit de weg gaat. De jongste conceptauto neemt, wanneer hij vermoedelijk als G70 op de markt komt, de handschoen op tegen kleppers als de Audi A4, de BMW 3-Reeks, de Jaguar XE, de Lexus IS 300h en de Mercedes C-Klasse. Zonder de langverwachte Alfa Romeo Giulia te vergeten. En dan kan je maar beter goede papieren voorleggen.

Genesis NY Concept
Genesis NY Concept
Genesis NY Concept
Genesis NY Concept

De Genesis New York Concept is het eerste model sinds Luc Donckerwolcke, die vorig jaar verraste door Bentley te verlaten, de job als designdirecteur heeft opgenomen. De conceptauto kiest voor een klassieke technische layout met motor voorin en achterwielaandrijving. Een opstelling die wordt benadrukt door de lange motorkap en de ver naar achter geduwde cabine. Andere Genesis-kenmerken zijn de korte overhang vooraan en een rechtopstaand radiatorrooster. En met de, met een fijne pennentrek getekende, langwerpige koplampen wordt benadrukt dat er met deze auto niet te spotten valt. Achteraan mondt het design uit in een coupélijn, met opnieuw zeer karaktervolle achterlichten.

Het interieur straalt luxe en verfijning uit en wordt gedomineerd door een 21-duimsscherm waarin zowel de 'klassieke' instrumenten als 'state of the art' multimediafuncties een onderkomen vinden.

Genesis NY Concept
Genesis NY Concept
Genesis NY Concept
Genesis NY Concept

Van wat er onder de motorkap te beleven valt, is alleen geweten dat het om een hybride krachtbron gaat: een combinatie van een 2-liter turbobenzinemotor met directe injectie en een elektrische motor, die gekoppeld is aan een 8-trapsautomaat. Over de power wordt nog wat mist gespuid, maar van de benzinemotor wordt 245 pk verwacht, met een elektrische boost van 100 pk.

Ook over de Europese toekomst van Genesis wordt voorlopig nog geen klare wijn geschonken. Wat zeker is, is dat het G90-vlaggenschip niet voor de Europese markt is bedoeld. De G80, de Hyundai Genesis uit het begin van het verhaal, is dat wel en zal dit jaar een facelift ondergaan. En alles doet vermoeden dat de G70 dit Europese gamma zo snel mogelijk zal komen versterken.

Genesis NY Concept
Genesis NY Concept
Genesis NY Concept

De designers van Genesis onder leiding van de Belg Luc Donckerwolcke geven inkijk in hun werk.