Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Hypersnel en hyperduur : dit is de AM-RB 001 hypercar!

AM-RB 001 !
AM RB 001
AM RB 001

De AM-RB 001, het eerste kindje van de samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull belooft de McLaren F1 van de 21ste eeuw te worden. Net als de McLaren, die vandaag nog steeds als één van de beste supersportwagens ooit wordt beschouwd, maakt de AM-RB 001 gul gebruik van Formule 1-knowhow om voor ongeziene prestaties te zorgen. Om je een idee te geven, in het lastenboek staat een pk/gewichtsverhouding van 1/1 genoteerd : dat betekent 1 kilogram per pk. Iets wat vandaag alleen de Koenigsegg One:1 kan. En die is 1.275 kilogram 'zwaar'.

Heel veel laten de partners niet los. Alleen dat Red Bull-hoofdingenieur Adrian Newey en Aston Martin-designer Martin Reichman zeer nauw samenwerken om van de AM RB 001 een fusie van vorm en functie zonder voorgaande te maken. Dit is wat we wel mogen weten.

AM-RB 001 !

1. De basis van de hypercar is een superlichte structuur uit koolstofvezel, met een cockpit die toch voldoende comfort biedt om het er langer dan enkele rondjes op een circuit in uit te houden.

AM RB 001

2. Newey belooft als geniale aërodynamica-specialist een voor een productiewagen duizelingwekkende neerwaartse druk. Hiervoor concentreert hij zich vooral op de vormgeving van de onderkant van de auto, waardoor designer Marek Reichman zijn handen zo goed als vrij heeft voor het koetswerk.

AM RB 001

3. De motor, zo wordt beloofd, is een atmosferische, hoog in de toeren draaiende V12-motor. Cijfers zijn nog niet bekend, maar zoals gezegd streven de ontwerpers naar een kg/pk-verhouding van 1/1. De versnellingsbak, waarvan de technische specificaties nog steeds Top Secret zijn, is een ontwerp van Newey. Wat de prestaties betreft, wordt vermoed (gehoopt?) op cijfers die in de buurt van een LMP2-racewagen komen.

AM RB 001

4. De AM-RB 001 zal vanaf eind 2017 worden gebouwd in de fabriek die in Gaydon werd gebouwd om die andere hypercar van Aston Martin te bouwen, de One-77. Onder leiding van Chief Special Operations Officer David King zullen er tussen de 99 en de 150 auto's met straattoelating en 25 racewagens worden gebouwd.   

AM-RB 001!

5. De prijs is nog niet becijferd.