Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Jaguar F-Type SVR

Jaguar F-Type SVR

Het stond in de sterren geschreven dat Jaguar, nadat Range Rover de primeur had gekregen met de Sport SVR, heel snel zou volgen met een superversie van de op zich al niet kinderachtige F-Type. Met een topsnelheid van 322 km/u (312 km/u voor de roadster) en een sprintje van 0 naar 100 in 3,7 seconden is deze F-Type SVR de snelste Jaguar ooit.

Jaguar F-Type SVR achtervleugel detail

De F-Type SVR herken je aan een grondig herwerkte aërodynamica. Vooraan valt de hertekende bumper met grotere luchtinlaten en de meer geaccentueerde splitter op. Die zorgt voor meer neerwaartse en leidt de rijwind netjes naar de vlakke bodem, die achteraan uitmondt in een verbeterde diffuser. Door het verkregen Venturi-effect wordt de auto aan de weg gezogen, zonder extra luchtweerstand. Ook achteraan zorgt een actieve vleugel uit koolstofvezel wanneer het nodig is voor bijkomende neerwaartse druk.

Jaguar F-Type SVR 2

Onder de motorkap schuilt de 5-liter V8-compressormotor, die duchtig onderhanden is genomen. dat resulteert in een vermogen van 575 pk en 700 Nm. Om die power netjes op de weg te zetten, kiest de F-Type SVR voor vierwielaandrijving. Om bij het (nog) sportievere karakter van de SVR te passen werd de elektronica geherprogrammeerd. Zowel de quickshift-transmissie, de elektrische stuurbekrachtiging, de afstelling van de rijmodi (Adaptive Dynamics), de koppelverdeling en de dynamische stabiliteitscontrole werden zo verfijnd.

Jaguar F-Type SVR cabriolet
Jaguar F-Type SVR int cabrio

Tegelijk is het chassis opgewaardeerd. Nieuwe schokdempers en antirolstangen zorgen samen met een 41 procent stijvere achterophanging voor een verbeterd rijgedrag. En de SVR staat op nieuwe 20-duimsvelgen. Wie extra stopkracht wil, kan kiezen voor de optionele carbon-ceramische remmen, die ook nog eens 21 kilogram lichter zijn dan de stalen stoppers. Tenslotte zorgt een 16 kilogram lichte uitlaat uit titanium en inconel voor extra gewichtswinst. Die gewichtswinst hier en daar zorgt er voor dat de SVR Coupé ongeveer 25 kilogram minder weegt. Maar toch nog steeds 1.705 kilogram op de weegschaal zet. De cabriolet weegt 1.720 kilogram.

Jaguar F-Type SVR Coupé
Jaguar F-Type SVR interieur coupé

De Jaguar F-Type SVR is vanaf de zomer te koop. De coupé kost 140.820 euro, voor de cabriolet mag je 147.920 euro afdokken.

De Jaguar F-TYPE SVR is de eerste Jaguar die uit het atelier van Special Vehicle Operations komt. En meteen ook de snelste Jaguar voor dagelijks gebruik.