Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

LEXUS ZET DOOR

Lexus LC 500
  • Atmosferische 5-liter V8
  • Tientrapsautomaat
  • Nieuw onderstel

In 2012 begon Lexus te plagen met de LF LC, een conceptauto die nu vier jaar later wordt voorgesteld als de LC 500 Coupé. Een lanceringsdatum is nog niet vastgesteld, maar het orderboek zal dit jaar nog worden geopend.

Lexus LC 500 2

De LC 500 Coupé staat op een gloednieuw onderstel, dat in de toekomst ook als basis zal dienen voor andere modellen. Onder de motorkap zit de intussen bekende V8 5-litermotor met 473 pk en 527 Nm. Die stuurt zijn power via een nieuw ontworpen tientrapsautomaat naar de achterwielen. Opvallend is dat Lexus kiest voor een klassieke automaat met koppelomvormer, die wel even kwiek schakelt als de meer modieuze bak met dubbele koppeling.

Sinds de voorstelling van de conceptauto LF LC in 2012 werd druk gespeculeerd of Lexus deze supercoupé al dan niet zou bouwen. Het antwoord is ja!

Hoewel Lexus voor zijn sportieve modellen zweert bij de atmosferische V8-motor, vonden de Japanners het nodig om een geluidsversterking uit te dokteren, zodat het motorgeluid voor kippenvel kan zorgen.

Lexus LC 500 3

Het design van de LC 500 Coupé is herkenbaar, met een nog meer uitvergroot spoelvormig radiatorrooster en hints naar de LFA, de fantastische supersportwagen van Lexus.

Lexus LC 500 4

Ook het interieurdesign is een verregaande evolutie van wat we vandaag kennen. Maar de LC 500 draagt wel het gloednieuwe multimediasysteem dat vanaf 2017 zijn intrede zal maken.

Het interieur van de LC 500 Coupé is zeer herkenbaar, maar tegelijk vernieuwend.