Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

McLaren P1 GTR : de auto die McLaren niet wilde bouwen

McLaren P1 GTR

Op het moment dat de P1 op stapel werd gezet, had McLaren niet de intentie om een extremere versie van zijn hybride hypercar te bouwen. Tot de eerste exemplaren aan de klanten werden geleverd. Meteen klonk de vraag naar een speciaal voor de omloop ontwikkelde versie van de P1. McLaren zwichtte voor de smeekbeden van zijn kapitaalkrachtige publiek en begon aan de P1 GTR, drie letters die refereren aan de F1 GTR, die in 1995 de 24 uur van Le Mans won.

De P1 GTR werd ontwikkeld door McLaren Special Operations, dat werd opgericht om de wildste dromen van de gekste klanten te verwezenlijken. De GTR-rijder heeft 1.000 pk onder de rechtervoet en met het push-to-pass-systeem nog wat extra boost onder de duim. En met een DRS heeft ook de vaste achtervleugel een snuifje Formule 1 meegekregen. Onder die vleugel pronkt open en bloot een speciaal voor de GTR ontworpen uitlaat uit een legering van titanium en inconel. De ophanging tenslotte kreeg een speciale circuitafstelling.

Eens de 375 P1's de fabriek uit waren, werd begonnen met de productie van de GTR. Goed nieuws voor de klanten van de P1, want alleen zij zijn uitverkoren om iets meer dan 2,5 miljoen euro aan een GTR uit te geven. Gelukkig krijgen ze voor dat geld niet alleen een auto. Wie een GTR koopt, schrijft ook in voor het McLaren P1 GTR Driver Programme, waardoor de koper regelmatig wordt uitgenodigd voor evenementen op de bekendste F1-circuits, waar hij wordt bijgestaan door racemecaniciens, en ook toegang krijgt tot de McLaren-simulator.

McLaren P1 GTR

In Goodwood worden twee P1 GTR's de oprit van Lord March opgejaagd. De ene in de kleuren van de helm van wijlen James Hunt, die veertig jaar geleden aan het stuur van een McLaren M23 wereldkampioen werd. De andere is van Lanzante Ltd, dan onder andere de F1 inzette die in 1995 de 24 uur van Le Mans won. En omdat speciaal in deze kringen snel gewoon dreigt te worden, modificeerde Lanzante de P1 GTR tot een straatlegale bolide. Zo kan Kenny Bräck, in 1999 de winnaar van de Indy 500, met deze unieke P1 GTR op jacht gaan naar het record voor straatwagens.

De McLaren P1 GTR is voorbehouden aan wie eerder al een P1kon. Maar hier lijkt het alsof je er zelf al even in (mee)gereden hebt.