Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

McLaren 'tailormade'

McLaren P1 en 675 LT Spider by MSO
McLaren P1 by MSO

Onlangs werd bij McLaren in Woking de laatste P1 gebouwd, de hybride hypersportwagen, waarvan de geplande productie van 375 stuks snel uitverkocht was.

Bij wijze van eresaluut is één van de laatste die de fabriek heeft verlaten voorzien van een met de hand gelaagd carbon-koetswerk waarin de vezelstructuur duidelijk te zien is. Het is de eerste keer dat deze optie, die sinds het begin van dit jaar verkrijgbaar is, wordt getoond.

McLaren P1 by MSO 2
McLaren P1 by MSO 3

Ook uniek voor deze Lio-blauw gekleurde auto, zijn de zwartgelakte velgen en zijn interieur dat is bekleed met koolstofkleurig alcantara met contrasterende blauwe stiksels.

Als hommage aan de legendarische F1 werd rond de uitlaat een hitteschild uit 24-karaatsgoed gemonteerd.

McLaren 675 LT Spider by MSO

De geplande productie van 500 675 LT Spiders is intussen ook toegewezen. Deze in keramiekgrijs gelakte Spider toont hoe er creatief met koolstofvezel kan worden omgesprongen. Zo spaart het satijnkleurige carbondak één kilogram en zorgen een voor- en achterbumper, luchtinlaten en zijschorten in koolstofvezel voor een opvallend contrast.

In de auto zijn de zwarte met alcantara beklede stoelen voorzien van contrasterende gele stiksels en de instelknoppen voor motor en ophanging zijn in de exclusief voor de 675 LT Spider voorziene kleur Solis.

McLaren 675 LT Spider by MSO 3

Aan de motor werd niet geraakt. Dat hoeft niet echt, want met zijn 675 pk sterke V8 Twin Turbo haalt deze Spider een topsnelheid van 326 km/u en gaat hij in 2,9 seconden van 0 naar 100.

McLaren 675 LT Spider by MSO 2