Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Mercedes AMG S63 Cabrio : weg met de zon!

Mercedes AMG S63

September was een geweldige cabriomaand, die gelukkig nog tot diep in oktober doorliep. Toch begon de maand slecht, uitgerekend op de dag dat ik de – even adem happen – Mercedes-AMG S63 4Matic Cabrio ging ophalen. De mussen vielen van het dak, wat alles behalve een ideaal cabrioweertje is. Sterker nog, die hondshete dagen zijn het ergste wat een cabriorijder kan overkomen. Want zelfs een super-de-luxe bolide als deze AMG S63 is niet opgewassen tegen het geweld van de koperen ploert.

Het deed me even stilstaan bij de rist voorzieningen die er op zo’n auto zitten om het cabrioseizoen te rekken. Ga even zitten.

Mercedes S-Klasse Cabrio

Het begint, in het geval van deze Mercedes, met de ‘Aircap’. Een combinatie van een uitschuifbare windgeleider aan de bovenkant van de voorruit, die de rijwind over de hier riante passagiersruimte dirigeert en een windvanger, die een aanval van vervelende turbulenties in de rug belet. Een windnet dat de achterste zitplaatsen niet overspant, zodat de S-Cabrio altijd een vierzitter blijft. Wat voor een vijf meter lange kolos wel mag, toch? Vervolgens is er de ‘Airscarf’ – waarvan Mercedes het onlangs vanwege licentieproblemen zelf even warm kreeg - die naar keuze hard of zacht warme lucht in de nek en over de schouders blaast. Een optie, net als het warmtecomfortpakket, dat onder andere de armsteunen en het stuur verwarmt.

En wat als je bij snikheet weer open wil rijden? De nieuwe Thermotronic-klimaatregeling, die zich automatisch aan open of dicht rijden aanpast, helpt, maar niet tegen zonnebrand. Net zomin als de op deze AMG S63 voorziene stoelkoeling. Die werkt zo efficiënt dat je het risico loopt om met een blauwe kont en een rood hoofd uit te stappen. Het meest efficiënte hulpmiddel is hier de kap, die zich rijdend tot een snelheid van 50 km/u in 20 seconden laat openen of sluiten. En er is de nacht, die naast raad ook koelte brengt.

En stilte. Een stilte die zich gewillig laat verjagen door de sound van de beresterke V8-biturbo. Maar niet voordat het rijprogramma in de sportieve modus staat. Dan pas openen de flappen in de achterste geluidsdemper en klinkt de AMG-motor zoals hij hoort te klinken : zwaar, dreunend en dreigend. Waarbij meteen de vraag bij me opborrelt wie in dit soort auto nood heeft aan een rijprogramma met de naam ‘controled efficiency’? Waarschijnlijk diegene die de verbruikstest uitvoert.

Met onder de motorkap een 5,5 liter grote V8-biturbo met 585 pk en een gigantisch koppel van 900 Nm van 2.250 tot 3.750 toeren wil je toch alleen maar een rijprogramma met een naam als ‘unleashed power’ of iets in die stijl. Wat er voor een goed begrip niet is.

Mercedes AMG S63

Wat er wel is, is een motor die deze, ondanks de gebruikte exotische materialen, toch nog 2,1 ton wegende kolos in 3,9 seconden van 0 naar 100 sleurt.

Razendsnel dus. Alleen, het voelt zo niet aan. Wat bewijst dat gewoon snel zijn niet in het lastenboek stond. Effortless power, daar is het hem hier om te doen. De door één man gebouwde V8 neemt je haast ongemerkt mee naar snelheden waarvan je, als je even op de kilometerteller kijkt, toch wel schrikt. Zeker wanneer het dashboard er aan herinnert welke de maximumsnelheid is.

Rijden in de AMG S63 is meer dan alleen maar genieten van de kracht van de V8-motor. De Airmatic-luchtvering met adaptieve demping laat je versteld staan van hoe snel deze kolos door de bochten kan. Veel emoties zijn er echter niet mee gemoeid. Deze cabriolet laat zich accuraat de bocht insturen en volgt netjes de opgelegde lijn. Zoals het hoort. En de vierwielaandrijving (33 procent vooraan, 67 procent achteraan) laat toe om redelijk vroeg opnieuw op het gas te gaan. Waardoor je, wanneer je goed in het ritme blijft, opnieuw versteld staat van de snelheid waarmee dit allemaal gebeurt.

Mercedes AMG S63
Mercedes AMG S63
Mercedes AMG S63
Mercedes AMG S63

De AMG S63 Cabriolet is niet alleen snel. Ondanks zijn afmetingen is hij een elegante auto. Ook in zijn AMG-uitvoering, die de sportieve accenten wat meer in de verf zet. Hiervan gesproken, de testwagen had wat vroeger een garagepoortkleurtje zou genoemd worden, maar vandaag selenietgrijs heet en vanwege de matte teint zo hip is als Adidas Originals. En prima samengaat met het Bengaalsrode interieur. Best wel een gewaagde combinatie, maar ze werkt.

De AMG S63 4Matic Cabrio is vooral een auto waarin je uren aan een stuk kan genieten van topcomfort. In de stoelen, die zowat in alle richtingen kunnen afgesteld worden, zit je zalig. Nergens in de auto is een storend element te vinden. Zelfs over de geur wordt gewaakt, tenminste wanneer het AirBalance-pakket is geïnstalleerd en ‘Pacific Mood’ de ruimte vult. Gelukkig is het geen ‘Blue Hawai’! En waarom de anderen ook niet laten meegenieten, bijvoorbeeld door het sublieme Burmester High End 3D Surround Soundsystem net luid genoeg te zetten.

Van een auto met een basisprijs van 193.358 euro mag je al één en ander verwachten. Maar toch is de verleiding groot om in de optielijst te gaan bladeren en dan kan de prijs snel oplopen. Zoals die van de testwagen, waaraan een prijskaartje van 235.672,92 euro hing. Gelukkig krijg je hiervoor een sublieme, op alle vlakken vooruitstrevende auto, met enkele leuke extraatjes als een nachtzichtassistent en led-lichten met Swarovski-kristallen. Maar wat daar de toegevoegde waarde van is, weet ik niet zo meteen.

TECHNISCHE FICHE

Type : Mercedes AMG S63 4Matic Cabriolet

Motor : V8, benzine bi-turbo, 5461 cc, 585 pk, 900 Nm

Acceleratie 0-100 km/u : 3,9 seconden

Topsnelheid : 250 km/u

Gemiddeld normverbruik : 10,4 l/100 km

Gemiddeld testverbruik : 14,1 l/100 km

Uitstoot CO2 : 244 g/km

Prijs : € 193.358

Basisprijs : € 144.232 (S500)

Tof : Op alle vlakken subliem

Maar : Wil je echt de max, dan moet je voor de S65 gaan

Mercedes S63 AMG
Mercedes S-Klasse Cabrio
Mercedes S-Klasse Cabrio
Mercedes AMG S63
Mercedes AMG S63
Mercedes AMG S63