Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Nissan Juke R 2.0

Nissan Juke R 2.0
  • 600 pk! Oeps!
  • 270 km/u! Slik!
  • 500.000 euro! Wat?

De Juke-R begon zijn carrière in 2012 als een compleet van de pot gerukte versie van de koddige crossover, waarmee Nissan twee jaar eerder een nieuw marktsegment had aangeboord. De Juke-R ontstond in het atelier van Ray Mallock Ltd, waar op een ongetwijfeld mooie dag twee Jukes en drie GT-R’s werden afgezet. Van de cocktail die hiermee werd gemixt, gingen de nekharen van elke petrolhead overeind staan. In de carrosserie van de kleine Juke werden de motor en de aandrijving van de GT-R geschoenlepeld, wat resulteerde in een vermogen van 545 pk, dat uiteraard over de vier wielen werd verdeeld. Twee exemplaren werden gebouwd. Daar wilde Nissan het bij houden. Tot de Juke-R zijn kunnen ging demonstreren in Dubai en dat zo overtuigend deed, dat de sjeiks spontaan hun portefeuilles op tafel legden. Open. Waarop Nissan besloot om een kleine reeks van 23 van die matzwarte monsters te bouwen. Waarom precies 23? Omdat de cijfers 2 en 3 in het Japans worden uitgesproken als ‘ni’ en ‘san’.

Omdat enige vandepotgeruktheid moet kunnen, was ik er als de kippen bij om kennis te maken met de Juke-R 2.0, een jongste versie van Nissan’s gemotoriseerde hooligan, die wordt gebouwd om de vijfde verjaardag van de Juke te vieren en waarvan opnieuw een beperkte reeks van 23 stuks op stapel wordt gezet. De Juke-R 2.0 is nog even matzwart als zijn voorganger, maar je herkent hem aan zijn nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, nodig voor de luchttoevoer voor de krachtigere motor. Dit is niet de enige retouche, want de 2.0 pronkt met meer gesculpteerde zijschorten, een achterbumper met geïntegreerde diffuser uit koolstofvezel, nieuwe koolstofvleugeltjes op de achterklep en nieuw getekende wielen. Ook het interieur werd opgewaardeerd met vloermatten en beter afgewerkte kuipstoelen.

Nissan Juke R 2.0
Nissan Juke R 2.0
Nissan Juke R 2.0
Nissan Juke R 2.0
Nissan Juke R 2.0

Aan het basisconcept is niet geraakt, merk ik wanneer ik me achter het stuur van de snelle Juke wring en mijn poging om een ideale zithouding te vinden, wordt afgebroken door een onverzettelijk buizenstel, dat verhindert dat ik de nochtans uitstekend zittende kuipstoel ver genoeg naar achter kan schuiven. Achterin is de Juke-R immers één en al rolkooi, die niet alleen voor bescherming zorgt, maar ook onontbeerlijk is voor de structurele stijfheid van het geheel. Zoals eerder gezegd, onder het dreigende koetswerk schuilt de potente mechaniek van de onvolprezen GT-R. Of beter gezegd, van de GT-R Nismo, wat wil zeggen dat de Juke-R 2.0 maar eventjes 600 pk sterk is geworden, terwijl zijn maximale trekkracht van 632 naar 652 Nm is gestegen.

Nissan Juke R 2.0

Terwijl de vierpuntsharnasgordel stevig wordt aangetrokken, maak ik me de bedenking dat deze hete truffel met zijn 600 pk kleppers als een BMW X5 M en een Porsche Cayenne Turbo S overtroeft. Een gedachte die even snel verdwijnt, wanneer de begeleider aangeeft dat ik de motor mag starten. Wanneer het dreigende gegrom van de 3,8 liter grote V6-biturbo de cockpit vult, verhuist mijn blik van het eveneens van de GT-R geleende dashboard naar het parcours dat op de start- en landingsbaan van het vliegveld van Mégève is uitgetekend. Een simpele ‘go’ volstaat om het gaspedaal kordaat in het tapijt te drukken, waarna de vier wielen zich vastbijten in het koude asfalt en de Juke-R 2.0 als door een katapult afgeschoten naar voor vliegt.

Vliegensvlug schakelwerk via de peddels achter het stuur, houdt de motor onder stoom en hoewel Nissan erg karig is met gegevens betreffende de prestaties, wil ik best geloven dat deze nog iets sneller is dan zijn voorganger. En die spurtte al in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u en vervolgens verder naar een topsnelheid van ruim 270 km/u. Sneller dan verwacht dient de eerste chicane zich aan. De remmen, ook identiek aan die van de GT-R Nismo evenaren de efficiëntie van een uitgeworpen anker, waardoor we trager dan eigenlijk de bedoeling was, door de bochten slingeren. Hoewel, slingeren? De Juke-R 2.0 stuurt strakker dan een gespannen snaar. De vierwielaandrijving zorgt er voor dat er zelfs bij het uitaccelereren van de volgende haarspeldbocht geen greintje grip moet worden inleveren.

Nissan Juke R 2.0
Nissan Juke R 2.0

Ideaal om snelheid op te bouwen voor een volgende chicane, die deze keer wel snel genoeg insturen, wat de auto meer doet overhellen. Even voelen de vingers hoe de voorwielen naar grip zoeken. Maar eens die gevonden is, kan het gas er opnieuw op en voelen de billen hoe de achterkant mooi meestuurt. Jammer dat ik er geen driftje mag uitpersen, want met zijn korte wielbasis en zijn hoger zwaartepunt zorgt de Juke-R 2.0 voor heftigere sensaties dan zijn donorauto, de Juke 1.5 dCi.

Grapje, ik bedoel natuurlijk de GT-R Nismo. Dat mag ook wel voor een prijs die andermaal aan de verkeerde kant van de 500.000 euro ligt.

Nissan Juke R 2.0

TECHNISCHE FICHE

Type : Nissan Juke-R 2.0
Motor : V6, benzine met turbo, 3799 cc, 600 pk, 652 Nm
Acceleratie 0 tot 100 km/u : 3 seconden
Topsnelheid : 264 km/u
Gemiddeld normverbruik : totaal bijkomstig.
Uitstoot CO2 : wordt wijselijk verzwegen.
Prijs : meer dan 500.000 euro
Basisprijs : dat is helaas de basisprijs.
Tof : Compleet, zij het op een technisch verantwoorde manier, van de pot gerukt.
Maar : Een Nissan GT-R Nismo is een waardig en goedkoper alternatief.

Jan Mardenborough jaagt de Nissan Juke R 2.0 de berg op tijdens het festival of Speed in Goodwood.

Nissan Juke R 2.0