Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Omologato Hesketh

Hesketh F1

Na een duel op bijna letterlijk leven en dood met Niki Lauda, kroont James Hunt zich in 1976 tot wereldkampioen in de Formule 1. Om die veertigste verjaardag te vieren, brengt het in aan de autosport gerelateerde uurwerken gespecialiseerde Omologato een beperkte reeks horloges uit die tegelijk een hulde zijn aan het team dat de flamboyante Brit in de Formule 1 binnenloodste : Hesketh Racing.

Het team van de steenrijke Lord Alexander Hesketh was van 1973 tot 1978 actief in de Formule 1, maar kende zijn hoogtepunt in 1975 wanneer Hunt in de Hesketh 308 in Zandvoort de Grote Prijs van Nederland wint. Maar nog meer dan om zijn successen, was het kleine team bekend om zijn niet echt conventionele aanpak. Hesketh & Co stonden vooral bekend als onverbeterlijke feestneuzen.

Omologato Hesketh

De Hesketh Racing Chrono van Omologato valt op met zijn witte wijzerplaat met blauwe en rode streep, de kleuren van Hesketh Racing en het nummer 24, met bovenop de Union Jack de teddybeer, de mascotte van zowel Lord Hesketh als het team. “James Hunt is één van de bekendste en populairste persoonlijkheden uit de geschiedenis van de Formule 1. En meer nog dan met McLaren, waarmee hij de wereldtitel behaalde, is hij voor eeuwig gelinkt aan Hesketh Racing, waarmee hij zijn eerste overwinning behaalde. Dit horloge is een ode aan de verfrissende speelsheid van het Hesketh Team. Als autosportfan ben ik uiterst tevreden over deze horloge”, legt Omologato-stichter Shami Kalra uit.

Omologato werd opgericht in 2015 en assembleert horloges op basis van het gerenommeerde Chronograph Miyota binnenwerk. Van dit horloge is een oplage van 200 stuks voorzien. Prijs : 320 euro.