Give us a like and we'll keep you in the loop.

Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Singer : de ultieme 911

Singer 911

Rob Dickinson startte in 2008 met Singer Automobiles, dat zich specialiseerde in de restauraties van Porsches 911. Restauraties met net dat ietsje meer. De voormalige rockzanger - vandaar de naam van de firma - biedt vandaag een unieke droomwagen aan, de Porsche 911 zoals de puristen hem graag hebben : snel en compromisloos.

De 'Newcastle Car' is gebaseerd op een 911 uit 1990. Singer werkt immers uitsluitend op basis van het type 964, een basis die door de klant wordt aangeleverd, of door Singer wordt gezocht.

Bij aankomst wordt de auto volledig gestript en wordt het chassis gezandstraald en opnieuw behandeld tegen corrosie. Daarna begint de heropbouw met de nodige aanpassingen aan het chassis en de montage van het koetswerk. Spatborden voor- en achter, de voor- en achterbumper, de motorkap, de kofferklep en het dak zijn van koolstofvezel. Singer opteert voor de originele deuren omwille van de bescherming bij zijdelingse aanrijdingen, maar wie toch portieren uit koolstofvezel wil, kan die hebben in combinatie met een volledige rolkooi.

Singer 911

Singer biedt de keuze tussen verschillende motoren, te beginnen met een opgefriste 3,6-liter. De 3,8-liter werd door Singer ontwikkeld in samenwerking met Cosworth en levert om en bij de 360 pk. De hiervan afgeleide 4-liter klimt tot 390 pk. Met deze motor raast de Singer 911 in minder dan 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en in 8,2 seconden van 0 naar 160 km/u. En ja, Singer gebruikt alleen maar luchtgekoelde motoren. En een manuele zesbak.

Een Singer 911 is een combinatie van traditie en hedendaags vakmanschap. Zo blinken achter de Fuchs-velgen Brembo-remmen en zit er onder de auto een aangepaste ophanging.

Sinds de start heeft Singer intussen al 50 auto's gebouwd en is het orderboek meer dan gevuld. Ook al heeft deze kwaliteit een prijs, die voor elke auto individueel op bestek wordt bepaald. Maar om je een idee te geven, mag je op een totaalprijs van om en bij de 550.000 euro rekenen.

Voor de liefhebbers nog dit : de 'Newcastle Car' heeft een koetswerk in Singer Racing White en een binnenbekleding in Deep Royal Blue. En het is de eerste Singer 911 waarin binnenin leer en nubuck worden verweven.

En voor wie er niet genoeg van krijgt, een andere versie van de Singer 911

Comments (2)

Login or create an account to leave comments.

user placeholder

| flag

Bob Troch

Ik ben half jaren 60 geboren, wonende op de antwerpse leien, heb dus veel snelle porsches zien rijden (dat mocht toen nog) voor mij is Singer het mooiste eerbetoon aan een geweldig icoon. Zou enorm graag de werkplaatst eens bezoeken.....en er ééntje kopen natuurlijk, maar het werkplaatsbezoek zou al wonderen doen voor mij. Echt fantastische werkmanschap en de juiste fantasie zonder te overdrijven zowel uiterlijk als mechanisch.

user placeholder

| flag

Bob Troch

PleasePlease euromillions make my day....

Show more