Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Tesla Model 3 : aftellen tot 2018

Tesla Model 3

De Model 3 is het belangrijkste model in de korte geschiedenis van Tesla. Met zijn basisprijs van 35.000 dollar komt hij in het bereik van een groter publiek. Om je een idee te geven, de kleine Tesla kost ongeveer evenveel als een Nissan Leaf met alles op en aan. Maar dan koop je wel een auto die er aantrekkelijker uitziet, eveneens plaats biedt aan vijf personen en een actieradius heeft van 345 kilometer, tenminste dat belooft Musk. En een auto die in zes seconden van 0 naar 100 zoeft en indien gewenst ook verregaand autonoom kan rijden.

Maar als je er snel eentje wil bestellen, weet dan dat er intussen al 276.000 wachtenden zijn. Wat op goed drie dagen tijd niet slecht is. Om het even te kaderen, in 1955, toen Citroën op het autosalon van Parijs de DS voorstelde, telde het na één uur 1.000 bestelbonnen en werd de dag afgesloten met 12.000 bonnen in de schuif. Daar praten ze vandaag nog over. En nog een klein probleempje, de eerste Model 3 zal pas eind 2017 worden geleverd. In de Verenigde Staten, dus reken er maar op dat er voor 2018 geen Model 3 in Europa zal te zien zijn.

Wij hebben er alvast geen besteld. Musk mag er dan wel in geslaagd zijn om met optimistische vooruitzichten te doen vergeten dat het Tesla-kapitaal snel wordt opgesoupeerd, waardoor het aandeel zelfs in waarde steeg. Chapeau, hiervoor. Het blijft een feit dat de door bepaalde media tot heiland uitgeroepen Musk per Tesla Model S die hij verkoopt, meer dan 4.000 dollar verliest. Bovendien is Musk niet sterk in het respecteren van zelf vooropgestelde deadlines. Getuige de Model X, waarvan de productie sputterend als een Trabant op gang komt. Vanaf de tweede helft van het jaar zouden er 1.000 per week kunnen worden gebouwd. En tenslotte heeft Tesla vorig jaar een veeg uit de pan gekregen, toen een consumentenvereniging in de Verenigde Staten de betrouwbaarheid van de Model S in twijfel trok.

Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3

Met andere woorden, zal Tesla in 2018 nog bestaan? Als we er de geschiedenis van de Amerikaanse auto-industrie even op naslaan, zijn we geneigd neen te zeggen. Remember Preston Tucker, die na de Tweede Wereldoorlog met een revolutionaire auto op de markt kwam, die zo goed bleek te zijn dat de grote constructeurs het op hun heupen kregen. Met als gevolg dat Tucker kapot geprocedeerd werd. En remember John DeLorean, die zich net iets te arrogant had opgesteld naar de grote drie toe, wat de naarstig naar geld op zoek zijnde DeLorean in de val van een opgezette drugsdeal deed trappen.

Maar hoewel Elon Musk met Tesla de gevestigde waarden vaak kietelt waar ze het niet zo graag hebben, menen insiders dat het niet zo’n vaart zal lopen. Volgens hen zien de ‘Big Three’ hem eerder als een bondgenoot. Als de man die het pad effent voor een nieuwe manier van autorijden. Wat de grote constructeurs de kans biedt om rustig aan de toekomst te werken en af en toe met conceptauto’s te laten zien dat ze bijna klaar zijn. In 2018 misschien. Wanneer het tijd wordt om de strijd aan te binden met bijvoorbeeld Google, dat onze manier van mobiel zijn wel eens grondig kan gaan hervormen. En een grotere bedreiging lijkt te worden dan Tesla.

Beleef de onthulling van de Tesla Model 3 mee.

Tesla Model 3