Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

VLF FORCE 1

VLF Force 1

Met de Fisker Karma leek het even alsof de Deense designer Henrik Fisker de grote constructeurs de weg naar de toekomst zou wijzen. De gigantische vierdeursberline werd aangedreven door een elektrische motor met een verbrandingsmotor als range extender. Een auto die onder andere omwille van zijn design op applaus werd onthaald.

Helaas kan je met applaus geen boterhammen beleggen, met als gevolg dat Fisker, die ooit bij Aston Martin aan de slag was, de deuren moest sluiten. Ondertussen hadden Gilbert Villareal (ex-Boeing) en Bob Lutz, die tijdens zijn Chryslerperiode aan de wieg van de monsterachtige Dodge Viper stond, de handen in elkaar geslagen en onder de naam VL Automotive een ouderwets Amerikaanse versie van de Karma, eentje met een potige V8-motor die de naam Destino kreeg.

VLF Force 2
VLF Force 3

Nadat Henrik Fisker zich bij het duo aansloot, werd VLF Automotive boven de doopvont gehouden, dat vandaag de Force 1 voorstelt : een indrukwekkende sportwagen met onder de lange motorkap een 8,4 liter grote V10 met 745pk. De 1.530 kilogram wegende sportwagen spurt hiermee in net iets meer dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u. Om daarna door te jakkeren tot 350 km/u.

VLF Force 4

Ondertussen is er misschien een lichtje gaan branden. Inderdaad, de VLF Force 1 is gebaseerd op het eerdere geesteskind van Bob Lutz: de Dodge Viper. Maar het is wel een andere constructeur die moeilijk doet. Met name Aston Martin, dat Fisker voor de rechter sleepte omdat die de met de Force 1 de DB10 zou hebben gekopieerd.

VLF Force 6