Prestige Carguide is een gloednieuwe website waar je naast alle informatie over nieuwe sportwagens, young- en oldtimers ook spannende verhalen vindt over auto’s en autosport. Prestige Carguide is ook jouw website, waarop jij je verhaal kwijt kan.

Wat als ... Skoda een supercar zou bouwen?

Skoda R 200 Concept

R200 noemt Petr Novak zijn sportwagen, waarvoor hij een Audi R8 met V8-motor als basis nam. De oude R8, waarbij ik niet wil zeggen dat er nu plots iets mis is met die eerste R8. Dat betekent dat de Skoda R200 met een 420 pk sterke, centraal achterin gemonteerde motor zou kunnen rondscheuren.

Voor het design liet Novak zich inspireren door de oude rallywagens van Skoda, met op kop de 130 RS, de snelle coupé die in de jaren '70 regelmatig verrassend uit de hoek kwam. Van die rallywagen leende Novak de ronde koplampen, het front en de koelsleuven in de achterste spatborden. Waardoor hij eerder lijkt op de 200 RS, die de 130 RS voorafging. Die werd in 1974 in amper zes maanden tijd door de Skoda-ingenieurs, meestal na hun uren, in elkaar geknutseld.

In de laag en breed op de wielen rustende 200 RS is nog net het silhouet van de 110 Coupé te herkennen. Omdat het een prototype betrof, mochten de ingenieurs hun creativiteit de vrije teugel laten. Ze begonnen met de carrosserie van het productiemodel met elf centimeter te verlagen en te verbreden (de exacte breedte is niet bekend), terwijl de rolkooi een dragende functie kreeg. Achteraan werd de pendelasconstructie vervangen door een De Dion-as met getrokken draagarmen en schroefveren. Vooraan werden dubbele driehoeken en schroefveren gebruikt. Aan alles merk je, dat de ingenieurs zich op deze auto hebben mogen uitleven. Zo staat de olietank van het droge carter achterin de auto en kan het oliepeil via een langs buiten te ontgrendelen plexiglas zijruitje gecontroleerd worden. En er is gewicht naar voor gebracht. In de kofferruimte zit naast de remcilinder en een aantal relais ook een gigantische radiator, die de volledige breedte tussen de koplampen inneemt. De aan- en afvoerbuizen van het koelwater lopen wel langs de linkervoet van de bijrijder door.

Skoda RS 200
Skoda 130 RS
Skoda 130 RS

Wat telt zijn natuurlijk de prestaties. De 2 liter-motor, die gekoppeld zit aan een Porsche-vijfbak, heeft in tegenstelling tot de later in de 130 RS gebruikte motor, een crossflow-cilinderkop met een paar Webers 45 DCOE. Die kon tot 190 pk sterk zijn, maar met 164 pk was er een beter compromis tussen vermogen en koppel. Na zijn carrière in de 200 RS zijn we verder blijven experimenteren met deze motor. Er volgde een versie met vier kleppen per cilinder, de cilinderinhoud werd tot 2,4 liter vergroot en er werd zelfs een volumetrische compressor van Lancia op gemonteerd.

De 200 RS slaagde in zijn opdracht: de Alpine A 110 van Hubacek kloppen. Tenminste, op een aantal klassementsproeven was het oranje monster sneller, maar uiteindelijk was het toch de Alpine-rijder die de lauwerkrans in ontvangst mocht nemen. De 200 RS had zijn potentieel getoond, wat hij later ook op de racebaan zou doen, maar helaas gaf de vanuit Moskou gestuurde Skoda-directie geen groen licht voor de bouw van het gevraagde aantal homologatiemodellen. In Rusland was immers beslist dat Skoda alleen maar auto’s met kleine motoren mocht bouwen.

Het was gelukkig niet allemaal vergeefse moeite geweest. Het bescheiden succes van de 200 RS effende het pad voor de 130 RS, die op basis van de kennis die met de 200 RS was vergaard werd gebouwd. En ook Novak heeft bouwplannen. Die wil 24 stuks van zijn R 200 bouwen, aan een prijs van ergens in de buurt van 255.000 euro.

Skoda R200 Concept
Skoda R 200 Concept
Skoda R200 Concept